Nakon Karlovca ulaganje TIKA-e i u Slunju

458

Turska agencija TIKA ulaže i u Slunj. Nakon što je prošlog tjedna potpisan ugovor o uređenju dječjeg igrališta u Smičiklasovoj ulici u Karlovcu, danas je ugovor potpisan i u Slunju gdje će nešto vise od 360 tisuća kuna biti uloženo u obnovu zgrade Pučkog otvorenog učilišta, odnosno knjižnice. Iz TIKA-e poručuju kako su i dalje otvoreni za suradnju osobito u projektima vezanim uz obrazovanje.

Prostor POU nije uređivan od kraja Domovinskog rata, tako da je svako ulaganje dobrodošlo. Investicije pozdravljaju i iz gradske uprave. Najvljuju kako će radovi početi kroz nekoliko dana, a njihov se završetak očekuje kroz tri mjeseca.

TIKA svoj ured u Hrvatskoj ima dvije godine, odradili su 28 projekata ukupno vrijednih 1,1 milijun eura. Ovo je deveti po redu projekt u zemlji ove godine, a ukupna investicija u 2018. od strane Agencije u Hrvatskoj je 200 tisuća eura.

Prije Slunja posjetili su i Rakovicu gdje osim u osnovnu školu žele ulagati u dječji vrtić. TIKA ima 58 ureda u 60 zemalja svijeta, a želja im je da u Hrvatskoj odrade puno projekata na korist široj društvenoj zajednici.