Otvorena šetnica u Draškovićevoj ulici

Novouređena šetnica u Draškovićevoj ulici svečano je otvorena. Voditelji projekta posjetitelje su upoznali s projektom “Zaštita i promocija kestena” u sklopu kojega je Draškovićeva uređena. Uslijedilo je otvorenje, nakon kojeg je demonstriran rad dijagnostičkog uređaja za stabla.

Šetnica je brzo uređena, na zadovoljstvo građana i svih onih koji su sudjelovali u provedbi. Od natječaja za obavljanje radova do otvorenja prošlo je oko dva mjeseca. Vrijednost uređenja je gotovo milijun kuna, a to je samo mali dio u okviru cijelog projekta.

Grad Karlovac je u navedenom projektu partner i surađuju s Općinom Vojnić, Velikom Kladušom, Bužimom, Centrom za šljivu i kesten u Republici Hrvatskoj te s Poljoprivrednim zavodom iz BiH. Otvorenje šetnice organizirano je u sklopu Tjedna EU projekata.

Osnovni je cilj projekta raditi na zaštiti i promociji kestena, ali i uključivati što više ljudi, što više profesionalaca. Započeo jeprvog srpnja prošle godine, a traje do kraja 2019. U sklopu projekta predviđeno je i niz manifestacija i raznih događaja poput konferencija sa stručnjacima koji raspravljaju o zaštiti ovih biljnih vrsta. Prva je na rasporedu početkom lipnja.