Karlovačka maturijada održat će se 22. svibnja. Okupit će se oko 900 maturanata koji će tradicionalno prodefilirati gradom. Nakon toga dolaze na ŠRC Korana, gdje će ih zabavljati Rečički sokoli, Stringsi i DJ Joe2Shine. Maturijadu su sufinancirali Karlovačka županija i Grad Karlovac, svaki s po 20 tisuća kuna.

Uz čestitke velikim maturantima, malim maturantima poručujemo da upisuju strukovna zanimanja, posebno deficitarna, istaknula je zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar.

U Gradu Karlovcu maturijade se uspješno organiziraju već godinama, a vjerujemo da će tako će biti i ove godine i da će se maturanti dobro zabaviti, ali i odgovorno ponašati, kazala je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić.

Županija i Grad su izdvojili po 20 tisuća kuna kako bi maturanti proslavili kraj školovanja. Izbor izvođača je isključivo stvar Vijeća maturanata koje je procijenilo da će se odlično zabaviti uz Rečičke sokole, Stringse i DJ-a Joe2Shinea.

Obje zamjenice poželjele su svima puno uspjeha u daljnjem životu, bilo da nastavljaju školovanje ili kreću u svijet rada te pozvale sve da u utorak 22. svibnja dođu podržati maturante u 12 na Trg bana Jelačića kada će otplesati salonsko kolo i navečer u povorci.