Dan otvorenih vrata Prirodoslovne škole Karlovac

Prirodoslovna škola Karlovac organizirala je Dan otvorenih vrata kako bi buduće učenike upoznali sa svojim programima.

Gostima iz raznih osnovnih škola, među kojima i iz Kamanja, domaćini su pripremili smoothie od voća, marmeladu od batata, pokazali sadnice raznih biljaka i njihovo sjemenje, mogli su vidjeti i razne cvjetne dekoracije, a i upoznati se sa životinjicama. Također su vidjeli i sve laboratorije i praktikume.

Sljedeće školske godine u Prirodoslovnoj školi Karlovac planiraju upisati šest obrazovnih programa u četiri razredna odjela, od čega tri razreda četverogodišnjih programa i jedan kombinirani razred s trogodišnjim programima. Upisat će tako smjerove: nutricionistički, agroturistički i veterinarski tehničar, poljoprivredni gospodarstvenik, cvjećar i voćar vinogradar vinar.

Voćar vinogradar vinar je novi smjer. Jednu su generaciju obrazovali pretprošle godine, a sada su se ponovno odlučili zbog upita roditelja o ovom smjeru.

Školu sada pohađa 183 učenika, ako u sljedećoj školskoj godini upišu planiranih 82 učenika, imat će ih 211. Prema riječima ravnatelja škole Nenada Klasana, nakon sljedeće školske godine u planu su još neka nova zanimanja poput ekološkog, agro i prehrambenog tehničara za koje su dobili odobrenja od Ministarstva znanosti i obrazovanja.