O migrantima na sjednici Županijske skupštine

Problem migranata našao se i na aktualnom satu sjednice Županijske skupštine. Velik broj migranata nalazi se u pograničnom području, odnosno Velikoj Kladuši i Bihaću. No, jedan dio vijećnika primjećuje da se neki od njih šeću dijelovima županije bez ikakve kontrole.

Na upite vijećnika što se po tom pitanju može učiniti jer neki od njih šeću Slunjem i Rakovicom, župan Damir Jelić kaže kako se situacija prati na dnevnoj bazi i najavljuje skoru tematsku sjednicu na kojoj će gostovati načelnik PU Josip Ćelić s informacijama koje mogu u javnost.

 

Iako ne smijemo zaboraviti biti humani, činjenica je da je svaka država struktura i da je naš interes biti na lopti, kazao je Jelić. Pitanje je prvi pokrenuo Goran Glavurtić iz Živog zida koji je rekao da se ljudi u pograničnom području svakodnevno suočavaju s problemom migranata. HDZ-ov Mihovil Bićanić pak smatra da bi zbog problema migranata trebalo – asfaltirati ceste.

Prema nekim izvorima uskoro se očekuje i veći priljev migranata, a njima je Bosna i Hercegovina, kao i Hrvatska tek mjesto prelaska do njihovih krajnjih destinacija – bogatih europskih država.