Europske zastupnice na okruglom stolu u Karlovcu o aktiviranju građana u izborima za Europski parlament

Na okruglom stolu pod nazivom “Izbori za Europski parlament 2019. godine” gostovale su europarlamentarke Dubravka Šuica i Željana Zovko. Predstavljajući svoj rad u Europskom parlamentu, podržale su napore Karlovca u aktiviranju građana oko sudjelovanja u Izborima za Europski parlament.

“Karlovac je prvi grad u Hrvatskoj u kojem je sazvana ovakva konferencija i to točno godinu dana prije održavanja izbora za Europski parlament. Zahvaljujemo se organizatorima na prilici što možemo predstaviti naš rad. Vidim da Karlovac dobro napreduje. Vjerujem da ćemo uspjeti povećati postotak izlaska na izbore za Europski parlament.”, rekla je Dubravka Šuica, zastupnica u Europskom parlamentu.

U posljednjih pet godina, kroz urede europskih parlamentaraca prošlo je oko 500 hrvatskih studenata i stažista. Europarlamentarka Željana Zovko kazala je kako građane treba informirati o tome što sve Europski parlament radi u zaštiti granica od prijetećih migracijskih valova.

Hrvatska je u Europskoj uniji već 5 godina. Sljedeće godine čekaju nas izbori za zastupnike koji će predstavljati građane Republike Hrvatske u Europskom parlamentu sljedećih 5 godina.

“Pred nama je jedno zahtjevno razdoblje i vjerujem da će Karlovac postati ne samo arhitektonska zvijezda na području Europske unije, već i zvijezda koja po privlačenju sredstava iz Europske unije zauzima visoko mjesto.”, kazao je gradonačelnik Damir Mandić.

Ovu debatu organizirao je Europe Direct centar Karlovac u suradnji s Razvojnom agencijom Karlovačke županije KARLA. Uz europarlamentarke na okruglom stolu sudjelovali su Viktor Šegrt, direktor Razvojne agencije Karlovačke županije te Jelena Despot, profesorica Gimnazije Karlovac- škole ambasadora Europskog parlamenta.