Dani draganića

Večeras otvorenje izložbe u Ziliku

Udruga KA-MATRIX u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad 018. u karlovačku galeriju ZILIK dovodi izložbu / site-specific koncept (Ne)igra na sreću zagrebačke Grupe DVA koji čine studentice Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu Bianka Garčević i Mia Maraković. Izložba će biti večeras (srijeda, 23. svibnja) otvorena u galeriji ZILIK u Radićevoj ulici 13 s početkom u  19:00 sati.

Koncept / izložba sastavljena je od stiliziranih igračih kocki različitih dimenzija koje posjetitelju daju mogućnost zaigrati igru na odabir. Odabir broja i razlozi zašto je odabran ostaje zabilježen u svijesti, a verbalizirati se može i u knjigu „Obrazložnicu odabira broja” kroz koju posjetitelji imaju komunikaciju jedan s drugim, ali i s autoricama izložbe.

Grupa DVA predstavlja svoj koncept kroz igrače kocke koje se kao objekt koriste u igrama na sreću dok su u ovom slučaju izvađene iz konteksta hazarda (igre na sreću) i same postaju igra u kojoj se s namjerom i svjesno odabire broj koji želimo. Takva „igra” daje nam mogućnost odabira i utjecaja na ono što nam donosi prolaznost vremena.
Izložbu će otvoriti same autorice pa će otvorenje biti ujedno i prilika za razgovor s autoricama.