KABA

DVD Vrhovac provodi radnu akciju i radionicu prve pomoći za djecu

U sklopu manifestacije “Hrvatska volontira” i “Dan otvorenih vrata i udruga” DVD Vrhovac u suradnji s udrugama i pojedinaca na području Mjesnog odbora Vrhovac pokrenulo je akciju na temu “Spasi život, spasi dom”. Kroz akciju su uređivali okoliš DVD i organizirali radionice.

Brojne akcije već su iza DVD Vrhovac, te su jedno od najaktivnijih društva na Ozaljskom području. Brojni volonteri društva krenuli su u novu akciju uređenja okoliša te su odlučili produžiti ispust iz Županijske ceste oborinskih voda za 15 metara.

-Mislimo tu za naše mlade napraviti jedan lijepi park. Produžavamo oborinske vode upravo radi toga ako bude negdje iskop a nemamo kamo sa zemljom tu će nam navoziti da možemo urediti jedan predivan vatrogasni park, istaknu je Nikola Čulig, predsjednik DVD-a Vrhovac.

DVD Vrhovac veliku pažnju posvećuje radu s djecom i mladeži , stoga nemaju problema s pomlatkom. Upravo je za najmlađe članove društva organizirana edukativna radionica o prvoj pomoći gdje imaju prilike naučiti kako postupiti u slučaju ozljeda i opeklina.

Osim radne akcije i radionice DVD Vrhovac prezentirao je vatrogasnu opremu i vatrogasna vozila.