Povodom svečanog obilježavanja Dana Hrvatske kopnene vojske i Dana hrvatskih branitelja Karlovačke županije održan je prigodni program. Sve je započelo polaganjem vijenaca i svetom misom te potom svečanom akademijom u Zapovjedništvu Hrvatske Kopnene vojske.

Oružane snage Republike Hrvatske slave 27. rođendan. Prve postrojbe hrvatske vojske imale su prvo postrojavanje na stadionu u Kranjčevićevoj u Zagrebu. Dio te cjeline je respektabilna oružana sila – Hrvatska kopnena vojska. Prema riječima zapovjednika general-bojnika Siniše Jurkovića, ona se oprema, modernizira i spremna je odgovoriti svim izazovima koji se postave pred nju.

Hrvatska kopnena vojska sudjelovala je u svim akcijama u ratu, a danas u miru pomažu u raznim kriznim situacijama. Uz sve to vojska kontinuirano provodi i niz vježbi te ostalih aktivnosti koje podižu njezinu spremnost i sposobnost za izvršenje zadaća.

Obilježavanje Dana Hrvatske kopnene vojske i Dana hrvatskih branitelja Karlovačke županije započelo je polaganjem vijenaca i svetom misom te potom svečanom akademijom u Zapovjedništvu Hrvatske Kopnene vojske na kojoj su dodijeljene nagrade, priznanja i pohvale za ostvarene natprosječne rezultate zaslužnima kao i promaknuća u više činove.

Svečanom obilježavanju prisustvovali su župan Karlovačke županije Damir Jelić sa suradnicima, zamjenici gradonačelnika Grada Karlovca Ivan Mrzljak i Andreja Navijalić te predstavnici braniteljskih udruga.