PHPD Zora dobitnik priznanja Predsjednice RH

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila je u prigodi Dana državnosti odlikovanja i priznanja istaknutim pojedincima iz područja društvenih i humanističkih djelatnosti.Umjetnike i djelatnike u kulturi Predsjednica je nazvala nositeljima ukupnih društvenih i duhovnih vrijednosti koji svojim talentom, kreativnošću i žarom prema svome poslu često nadomještaju nedovoljno sredstava koja se mogu uložiti u kulturu, a osvrnula se i na požare i poplave ističući spremnost i požrtvovnost hrabrih ljudi koji rade u službama spašavanja i zbrinjavanja te su uvijek uz nas kada je to najpotrebnije.

Prvom hrvatskom pjevačkom društvu „Zora“, priznanje je dodijeljeno za osobiti doprinos u promicanju zbornog pjevanja, u prigodi 160. obljetnice osnutka i kontinuiranog uspješnog djelovanja te Hrvatskom saboru kulture, za osobiti doprinos u promicanju kulturno-umjetničkog amaterskog stvaralaštva u Republici Hrvatskoj, a u prigodi 70. obljetnice osnutka i djelovanja.

„Priznanja koja vam se danas dodjeljuju obuhvaćaju izniman doprinos koji ste svojim životom i radom, a posebno svojim osobnim angažmanom na promicanju humanosti i društvenih vrijednosti, dali na više područja našeg javnog života: u gospodarstvu, znanosti, kulturi i umjetnostima, u promicanju prava hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, u zdravstvu, sportu i turizmu, u očuvanju nacionalnog identiteta hrvatskog iseljeništva, u vatrogastvu, zaštiti i spašavanju“, kazala je Predsjednica.