Prvi Grin fest u Dugoj Resi nudi više od 30 kulturnih i zabavnih događanja

U dugoreškom amfiteatru, na obali rijeke Mrežnice se po prvi put za sve Dugorešane i goste organizira GRIN fest 2018. Festival je to koji predstavlja sinergiju Duge Rese, prirode te gostoljubivih i nasmijanih građana, rekao je gradonačelnik Duge Rese, Tomislav Boljar.

Festival nudi više od 30 programa kulturnih, zabavnih i sportskih sadržaja u kojima će posjetitelji moći uživati više od dva tjedna, od 23. lipnja do 8. srpnja.

U sklopu Grin festa organizirana je i prva cestovna atletska utrka pod nazivom Mrežnica Run 2018. Svim stanovnicima Duge Rese organizatori se unaprijed ispričavaju zbog mogućih čekanja i zastoja u prometu za vrijeme same utrke. Utrka kreće od dugoreškog amfiteatra preko ulice J. Jeruzalema od kućnog broja 9, pa na most Inzl do Šetališta Tušmer, pa dalje ulicom Naselje Tušmer, Most 3. bojne 2. gardijske brigade Gromovi, Mrežnička obala, Jozefinska cesta od kućnog broja 55, Ulica Bana Josipa Jelačića od kućnog broja 1 do 48A (Centar za vozila Hrvatske), Šetalište uz Mrežnicu i natrag u amfiteatar.

S obzirom na to da se očekuje puno posjetitelja, grad je osigurao besplatne autobusne linije koje će voziti u onim danima kada očekuju najveće gužve. Autobusi za Dugu Resu polazit će iz Karlovca, Mrežničkog venca, Belaja i Dubravaca. Tako će autobusi početi voziti već ovu nedjelju na Gibonnijev koncert.

Raspored autobusnih linija kao i raspored programa Grin festa može se pronaći na službenoj internetskoj stranici grada Duge Rese.