Dani draganića

U Krnjaku svečana sjednica povodom Dana općine

U općini Krnjak u ponedjeljak, 25. lipnja, proslavljen je Dan općine. Na svečanoj sjednici povodom dana općine istaknuto je kako se općina prvi puta spominje 25. lipnja 1881. godine i od tada se susreće s brojnim izazovima koje je kroz povijest lakše ili teže rješavala.

Problemi s komunalnom infrastrukturom, zadržavanjem mladih te nerazvijenost problemi su koji muče Općinu Krnjak. Međutim, primjećuje se razvitak i poboljšanje kvalitete življenja posljednjih godina. Jedan od razloga je i to što se općina prijavljuje na razne natječaje te pokušava ostvariti financijska sredstva iz europskih fondova.

Općina je prethodnu godinu na raspolaganju imala 5 milijuna i 705 tisuća kuna. Rekonstrukcija općinske zgrade, održavanje nerazvrstanih cesta, grobalja,izgradnju javne rasvjete samo su neki od projekata koje je financirala Općina a sve kako bi postala reprezentativnija i razvijenija.

Plan Općine je više ulagati u vrtiće i škole, odnosno stipendije i obrazovanje. Vjeruju kako će to pomoći u poboljšanju demografske slike Krnjaka. Osim toga Općina pomaže kulturne udruge, mlade sportaše, vatrogasce te sve one koji rade na području općine.