KABA

Dom zdravlja Karlovac uskoro u novom ruhu

Prostorije Doma zdravlja Karlovac, kako na Dubovcu, tako i na Baniji uskoro će biti obnovljene i prilagođene osobama s invaliditetom. Osim toga u sklopu projekta KAŽU zdravlje stiže i nova oprema, čime će se omogućiti obavljanje pregleda koje su do sada pacijenti morali čekati u bolnicama.

Projekt KAŽU zdravlje ukupno je vrijedan 11,5 milijuna kuna, na karlovački dom zdravlja ide 2,7 milijuna, dok će ostatkom sredstava biti opremljeni ostali domovi u županiji.

Na Baniji će biti napravljena podizna rampa za osobe s invaliditetom te uređen još jedan sanitarni čvor, kao i uređenje dviju ordinacija obiteljske medicine. U Staroj bolnici se kompletno uređuje prizemlje zgrade. Skidaju se stare obloge na zidovima, radi se kemijsko injektiranje, radi se novi sanitarni čvor za osobe s invaliditetom, prilagođuje se pristup laboratoriju, uređuju se čekaonice, prilagođuje se visina vrata sukladno propisima te taktilne površine da bi se ljudi smanjene pokretljivosti lakše snalazili, kazala je ravnateljica Tatjana Šterk Tudić.

Radovi će biti gotovi do kraja kolovoza.