KABA

Migrantskog vala nema, a u zatvoru 40-ak krijumčara ljudima

Stanje sigurnosti na području Policijske uprave karlovačke je dobro, poručio je zamjenik načelnika Darko Bratić. Migrantskog vala nema, već se radi o povećanom prisustvu i pokušajima za ilegalnim migracijama. Dovoljan je broj službenika i tehničkih sredstava kojima se kontrolira 170 km državne granice.

Zamjenik načelnika PU karlovačke Darko Bratić, podnio je izvješće o stanju javne sigurnosti u Karlovačkoj županiji na sjednici Skupštine. Uvriježeno je da se govori o migrantskom valu. Takav izraz bio bi precizan za situaciju koja je bila u jesen 2015. i proljeće 2016. godine, ono što se danas događa na području granice nije migrantski val, već samo povećano prisustvo i povećana težnja ljudi za ilegalnim migracijama, kazao je Bratić.

Iako tvrdi da migrantskog vala nema, podatak o broju uhvaćenih krijumčara ljudima, odnosno onih koji prevoze migrante do Slovenije, govori da problem ipak postoji. Do sada je PU zabilježila 40-ak kaznenih djela protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice i kapaciteti karlovačkog zatvora više nisu takvi da mogu u istrazi prihvatiti sve one koji se pritvaraju, kazao je Bratić.

Nema potrebe za panikom, kaže Bratić, ako netko primjeti migrante potrebno je dojaviti policiji, dodao je. Do sada je zabilježen samo jedan napad migranta na policijskog službenika i to na granici sa Slovenijom.

omicron