Dani draganića

Povodom rođendana Grada Karlovca organizirana biciklijada ‘Karlovačke 4 rijeke’

Povodom obilježavanja 439. rođendana Grada Karlovca SRK Pedala Laganini organizirala je 8. biciklijadu ‘Karlovačke 4 rijeke’. Biciklisti su imali prilike proći 96 kilometara biciklom.

Biciklijada pod nazivom ‘Karlovačke 4 rijeke’ organizirana je na trasi koja prolazi uz 4 rijeke. ŠRC Korana – Logorište – Barilović – Siča – Petrunići – Generalski Stol – Lešće – Bosiljevo – Bosanci – Jarče Polje – Tomašnica – Jaškovo – Hrnetić – Karlovac – ŠRC Korana.

Trasa je malo zahtjevnija, priznaje Vladimir Latković, predsjednik biciklističkog kluba Pedala laganini, no, kaže kako je organizirano i dovoljno vremena za odmor i kupanje u Karlovačke četiri rijeke.

Stigli su i sudionici iz Zagreba te Dalmacije. Dragan Bajan je na biciklijadu u Karlovac došao iz Splita. Predsjednik je Biciklističkog kluba ‘Oluja’ iz Kaštela. Ovakvim posjetima i druženjem njeguje se međusobna suradnja biciklističkih klubova ali i otkrivaju ljepote Hrvatske.

Oduševljeni Splićanin zaključio je kako je priroda ovdje puno bolja za cikloturizam nego u Dalmaciji. ‘Zrak je čist, nema prašine kao u Dalmaciji, nema puno prometa na trasi te se usput mogu pogledati razne kulturne znamenitosti’, kaže Dragan Bajan.