Ministar Oleg Butković u radnom posjetu u Ogulinu

Ministar prometa Oleg Butković posjetio je Ogulin. S predstavnicima Karlovačke županije, ogulinske Poduzetničke zone, Grada Ogulina, općina Saborsko i Rakovice te direktorima Hrvatskih cesta i HŽ Infrastrukture razgovarao je o 12 projekata, cestovnih i željezničkih, koji su značajni za Karlovačku županiju.

Ministar je procijenio kako bi se za dvije i pol godine mogli raspisivati natječaji za izvođenje radova na Ogulinskoj obilaznici, cesti od 11 kilometara koja bi spajala dvije poduzetničke zone u Ogulinu i prometno rasterećivala centar grada Ogulina. Ukupna vrijednost ceste je 200 milijuna kuna, a financirat će je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Projektna dokumentacija za kružni tok u Logorištu na D-1 je spremna i kroz mjesec ili dva raspisat će se natječaj za izgradnju, rekao je ministar Butković.

U planu je obnova kolodvora u Karlovcu, rješavanje podvožnjaka, nadvožnjaka i cjelokupne infrastrukture koja ide uz željezničku prugu. Obnovu će rješavati HŽ infrastruktura i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture kroz dodjelu bespovratnih sredstava, najavio je ministar.

Vrlo brzo mogla bi krenuti u realizaciju izgradnja mosta u Ozlju. ‘Prva lopata’ mogla bi biti već sljedeće godine, a ako ne tada onda za petnaestak mjeseci rekao je župan Jelić. Most u Veljunu je u fazi realizacije, a radovi se privode kraju.