Počinje još jedno izdanje Riječnog kina

Pripremljen bogat program

U organizaciji Kinokluba Karlovac ovog vikenda kreće osmo Riječno kino.

Festival započinje u natjecateljskom duhu, kvizom KINKI, karlovačkim izdanjem najjačeg kviza ikad, koji će se održati u 21:00 h na Foginovom kupalištu u Karlovcu, nakon čega će uslijediti ponoćna projekcija horor filma „Obdukcija Jane Doe“. Kao i do sada, ulaz na sve programe je besplatan, a ove godine se filmovi prikazuju ne samo u Karlovcu, već i u Ozlju, Lasinji, Kamanju, Bariloviću, Jastrebarskom, Dugoj Resi, Ogulinu i po prvi puta na Petrovoj gori u općini Vojnić.

Nakon prošlogodišnjeg gostovanja, osnivači Kviza općeg znanja, popularno zvanog KOZa, pripremili su kviz skrojen po mjeri samo za potrebe našega grada. Kviz se sastoji od 5 kategorija, počevši s laganim i prpošnim pitanjima prve kategorije prema težim pitanjima pete kategorije. Više informacija o kvizu kao i o postupku prijave možete pronaći na Facebook stranici: https://web.facebook.com/events/129149324603380/. Sudjelovanje na kvizu, pod vodstvom poznatog stand-up komičara Gorana Vugrineca Goca, je potpuno besplatno, a dobra zabava je zagarantirana.

Nakon natjecateljske euforije, posjetitelji će moći uživati u ponoćnoj projekciji horor filma Obdukcija Jane Doe. Film prati dvoje mrtvozornika kojima je dostavljeno naizgled neoštećeno tijelo predivne, mlade žene pronađeno na poprištu višestrukog umorstva, nad kojim moraju provesti obdukciju.

Projekcija inicijalno planirana za nedjelju 15.7. se radi povijesnog uspjeha naših nogometaša odgađa za srijedu 18.7. kada će posjetitelji na Foginovom kupalištu moći uživati u projekciji nagrađivanog hrvatskog filma Comic Sans poznatog redatelja i scenarista Nevija Marasovića, s početkom u 21:30 h. Film govori o mnogobrojnim problemima s kojima se susreće uspješan grafički dizajner Alan (Janko Popović Volarić), koji nakon prekida sa curom odlazi s ocem na Vis, gdje će njih dvojica kroz mnogobrojne humorne i dramatične situacija iznova preispitati svoje odnose, koji nikada nisu bili naročito dobri.

U utorak, 17.7. Riječno kino uz Karlovačko kreće na prvu postaju u turneji po županiji – u 21:30 h u Dugoj Resi gleda se film Jumanji: Welcome to the jungle, čiji je prvi nastavak iz 90ih godina prošlog stoljeća, s Robinom Williamsom u glavnoj ulozi, prikupio brojne obožavatelje. Milenijski nastavak omiljene igre koja uvlači neoprezne igrače u svoj svijet, pretvarajući tako njihov život u igru, ovoga puta dolazi s Dwayne Johnsonom poznatim kao The Rock u glavnoj ulozi i već je dosadašnjim uspjehom u kinodvoranama pokazao da je dostojan nastavak originala.