Za tri projekta u Karlovačkoj županiji ostvarena sredstva iz EU fondova

Susret s rijekom, Vodene tajne Slunja i Kuća špilje nazivi su projekta koji će se realizirati u Karlovačkoj županiji zahvaljujući potpisivanju ugovora. Osim tri ugovora koji se odnose na Karlovačku županiji potpisano je njih još 13. Riječ je o projektima čija je ukupna vrijednost 230 milijuna kuna od čega je 187 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova. Bespovratna sredstva su dodijeljena za ITU gradove, e-usluge i zaštitu okoliša.

Ugovori su potpisani u ponedjeljak, 16. srpnja, u Rastokama koje će sredstvima ostvarenima potpisivanjem ugovora obnoviti dva mosta i otvoriti Turistički info centar koji će se također nalaziti u samim Rastokama.

U općini Rakovici, odnosno Baraćevim špiljama bit će izgrađena Kuća špilje. Vrijednost tog projekta je 20 milijuna kuna što je jedna od većih investicija na području županije. Kuća će biti izgrađena ispod površine zemlje te će sadržavati muzejske cjeline, speleološko-edukacijski centar, multimedijalnu dvoranu, ugostiteljski objekt, dječju igraonicu, suvenirnicu garderobu i uređeno vanjsko područje.

Ovim projektima osim zaštite okoliša i razvoja kontinentalnog turizama otvorit će se i radna mjesta. Samo u Javanoj ustanovi Baraćeve špilje u 2021. godini planira se zaposliti 10 stalnih zaposlenika.