Potpisan ugovor za realizaciju projekta “Susret s rijekom”

Jedan od projekata za čiju je realizaciju jučer u Slunju potpisan ugovor je i “Susret s rijekom”. Radi se o prvom projektu iz strukturnih fondova čiji je nositelj Karlovačka županija. Projekt je osmislila Karla te su prvi puta u ovakvom projektu objedinjena tri grada – Karlovac, Ozalj i Ogulin.

Ovaj projekt je nastao vezujući se na priču ranijih velikih projekata iz turizma financiranih iz europskih fondova i to prvenstveno „Aquatike” – također proizašle iz sinergije „Karle” i grada Karlovca te „Ivanine kuće bajke” projekta turističke zajednice grada Ogulina. Ti ranije provedeni projekti su temelj za daljnje povlačenje europskog novca što se ovdje i pokazalo točnim.

U projektu će biti financirane šetnice s popratnom komunalnom infrastrukturom i multimedijalnim sadržajima vezanim uz prirodnu baštinu Karlovačke županije i to: šetnica uz „Aquatiku” desnom obalom Korane do Drvenog mosta, zatim park šetnica uz Đulin ponor u Ogulinu te turistička komunalna infrastruktura i sadržaji uz Kupu u Ozlju. Ukupna vrijednost projekta „Susret s rijekom” je veća od 9 milijuna i 210 tisuća kuna od čega će 85% biti sufinancirano iz strukturnih fondova.