Izložba fotografija “Majčin dar” povodom tjedna dojenja

Povodom Svjetskog tjedna dojenja, Patronažna služba Doma zdravlja Karlovac na incijativu karlovačkih majki, dojilja, organizira izložbu fotografija „Majčin dar“ kako bi potaknuli dojenje kao najpoželjniji način prehrane djeteta i promociju dojenja u javnosti.

Fotografije je izradio karlovački fotograf Silvijo Selman na prepoznatljivim lokacijama u gradu Karlovcu. Izložba će biti svečano otvorena 27. srpnja u Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“ u Ilirskoj dvorani s početkom u 11 sati. Fotografije će biti izložene za javnost na prvom katu Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ sve do 6. kolovoza.

Ove godine svjetski tjedan dojenja obilježava se od 30. srpnja do 5. kolovoza diljem svijeta s ciljem poticanja rodilja na dojenje da bi poboljšali zdravlje djece, zdravlje mladih majki, a ujedno i razvijali emocionalnu povezanost majke i djeteta.

U nadolazećem tjednu doljenja patronažna služba Doma zdravlja Karlovac želi pokrenuti i inicijativu za postavljanje klupa za dojenje u javnosti na odgovarajućim lokacijama u Gradu Karlovcu za koje vjeruje da bi pomogle majkama dojiljama da na siguran i kvalitetan način zbrinu djecu.