Humanitarac Tomislav Gregurić na dva kotača obišao Hrvatsku i stigao u Karlovac

Tomislav Gregurić biciklom obilazi Hrvatsku u sklopu humanitarne akcije „Mali korak za veliki start – 2 kotača uz vas su jača“. Cilj ove akcije je prikupiti dovoljno sredstava za opremanje novog prostora udruge Latice iz Koprivnice koja brine za djecu s intelektualnim teškoćama, a pritom osvijestiti sve ljude kako smo svi jednaki, bez obzira na teškoće. Tomislav je danas stigao u Karlovac, gdje su ga dočekali članovi udruge Rajska ptica- udruge za osobe s intelektualnim teškoćama karlovačke županije.

Tomislav Gregurić na put od 2300 km krenuo je prije 14 dana iz Virja. Obišao je puno gradova i susreo se s udrugama koje brinu za osobe s intelektualnim teškoćama. ‘Teško je sve pobrojati.’, kaže Tomislav. Na putu je bilo i smijeha i tuge i teškoća ali sretan je što se njegovo putovanje približava kraju i što je bilo uspješno, ispričao je.

Tomislavu je vožnja biciklom hobi, a na ideju za ovakvu akciju došao je kada je upoznao dječaka s intelektualnim teškoćama koji je korisnik udruge Latice. Tada je odlučio pomoći udruzi, a usput potaknuti svijest da osobe s intelektualnim teškoćama žive među nama, da smo svi jednaki.

Ovoj akciji koja traje godinu dana pridružiti se mogu svi, kupnjom majice ili kilometara u vrijednosti od 20 kuna.