Ljetni gimnastički kamp u Selcu- savršen spoj rada i uživanja

Gimnastičari i gimnastičarke iz Republike Hrvatske, Republike Slovenije i Mađarske okupljeni u Hostelu Karlovac u Selcu, na tradicionalnom ljetnom gimnastičkom kampu, uspješno odrađuju brojne aktivnosti.

Prva polovica I turnusa je završila. Odrađeni su brojni treninzi, ali našlo se vremena i za izlet na Sv. Marak u sklopu kojeg su najmlađi sudionici proveli nezaboravne trenutke stvarajući umjetnička djela od pijeska, ali i izvodeći gimnastičke vratolomije u moru na zadovoljstvo brojnih promatrača. U Hostelu je svaki dan vrlo živo i sadržajno. Pored napornih treninga, igre bez granica, ples, ocjenjivanje soba, športske aktivnosti koje nisu samo gimnastičke dio su bogatog programa i doprinose brzom proteku vremena.

U ponedjeljak je kamp posjetio i predsjednik Karlovačke športske zajednice i Zajednice športova Karlovačke županije Želimir Feitl koji je iskazao zanimanje za dosadašnji rad ali i buduće planove kampa. Ivan Janković, predsjednik Gimnastičkog Kluba Sokol Karlovac, s osobitim ponosom govorio je o postignućima gimnastičara. U kratkoj „inspekciji“ rada sudjelovao je i brižni direktor Hostela Karlovac Dario Smojver koji je „glavnom“ športskom dužnosniku Grada i Županije prenio pozitivne impresije o ponašanju i radu gimnastičara. Bila je to prigoda s gimnastičarima porazgovarati o planovima za budućnost. Smojver je iskoristio i priliku kako bi najavio potrebe i želje za daljnje unapređenje uvjeta rada te boravka u Hostelu.

Svi zajedno su se složili da je Hostel Karlovac u Selcu iznimno bitno mjesto za Karlovac ali i šire od toga. Pozitivne ocjene zadobio je i gimnastički kamp za kojeg je rečeno kako afirmira prostor, ali kako i služi kao primjer mnogima drugima. Sve u svemu gimnastički kamp prava je turistička atrakcija u Selcu.