Dani draganića

Promjene na ovogodišnjim Danima piva

Ovogodišnji, 32. Dana piva Karlovac, najveći i najstariji hrvatski festivala piva, održat će se od 31. kolovoza do 9. rujna na prostoru Športsko rekreacijskog centra Korana u Karlovcu.

31.kolovoza na dan otvorenja, velika povorka i ove godine kreće iz Zvijezde, a u njoj se očekuje više od 700 sudionika. Kao i svake godine pozvani su svi građane da izađu, pogledaju i podrže povorku koja je jedinstvena u Hrvatskoj.

Ove godine se mijenja koncept manifestacije tako da se glavni programi vraćaju na nekadašnju glavnu pozornicu. Ponovo će publika moći sjediti i ispijati omiljene napitke te slušati i gledati nastup glavnog izvođača. „Beer garden“ postaje još i veći te će se u njemu nalaziti razni pivarski brendovi . Svaku večer na pozornici Beer gardena posjetitelje očekuju nastupi solista na gitarama.

Glavna bina kao i svake godine nudi 10 estradnih imena. Po prvi puta na Dane piva dolazi Bajaga i instruktori. Petar Graš nastupi će nakon niza godina na ovogodišnjoj manifestaciji.  Svakako treba napomenuti dolazak Željka Bebeka, Mladena Grdovića, ali i svih ostalih izvođača kao što su Jole, Miroslav Škoro, Jelene Rozge, Mate Bulića i Maje Šuput.

Na glavnoj pozornici prije i poslije nastupa glavnih izvođača posjetitelje očekuje svirka lokalnih bendova i tamburaša, vikendom već od 18 sati.

Brojne izložbe, nastupi folklornih sastava te prezentacije karlovačkih udruga također će biti dio manifestacije. Da bi sva nepca bila zadovoljena posjetitelje očekuje bogata ugostiteljska ponuda. Dva velika restorana nudit će razna jela, gablece te razne mesne i riblje delicije, dok će na samoj šetnici biti ponuda raznovrsnih pereca i slatkih jela.

Ove se godine očekuje još veći Vinski trg, a da bi posjetitelji bezbrižno stigli na Dane piva i vratili se svojim kućama, organizator tvrtka Fest svaki dan omogućuje besplatni autobusni prijevoz na području Ozlja i Duge Rese.

Za najmlađe će biti postavljen najveći zabavni park u Hrvatskoj, dok je ulaz kao i do sada na sve koncerte besplatan.