Brojne aktivnosti Crvenog križa Slunj za djecu i starije osobe

Tijekom početka kolovoza Crveni križ Slunj je proveo aktivnosti sa djecom i starijim osobama.

U sklopu Dana grada Slunja je organizirao jednodnevnu manifestaciju Sportski ujedinjeni u zdravlju. Tom prigodom okupili su se sportski klubovi i udruge s područja grada Slunja – Crveni križ Slunj, DVD Slunj, KBK Tigar, NK Slunj, Rukometni klub Drenak i Policijska postaja Slunj s ciljem da djeci približe aktivnije bavljenje sportom radi poboljšanja i održavanja zdravijeg načina života od najmanje dobi. Četrdesetak djece su uz igru i druženje moglo zasladiti sa zdravom voćnom salatom.

U nedjelju povodom Dana grada Slunja, Crveni križ Slunj je sudjelovao sa svojim korisnicama Rekreativnog kutka na Izložbenom korzu gdje je imao svoj štand na kojem su predstavljeni razni proizvodi kao što su torbe, ruksaci, magneti i ostale rukotvorine koje izrađuju naši korisnici Rekreativnog kutka „Dodajmo život godinama” za starije osobe. Crveni križ Slunj osvojio je treće mjesto za izložbeni štand.

U tijeku je provođenje projekta „Sigurnost na vodi” financiran od Hrvatskog Crvenog križa Slunj za 30 mališana koji će tijekom sljedeća dva tjedna u tri po uzrastu podijeljen grupe usvajat tehnike plivanja pod stručnim vodstvom kineziologa Mateja Barića i Darka Jerkovića.