Kraj još jednog oratorija – mjesta dječje igre i molitve

Karlovački mališani svoje su ljetne praznike završili s još jednim uspješnim i zaigranim oratorijem u Nacionalnom svetištu svetog Josipa na Dubovcu. Oratorij je trajao tri dana, zadnjeg tjedna u kolovozu. Tijekom tih dana djeca su prije školskih obveza mogla uživati u zabavnom sadržaju poput igre i plesa ali i u molitvi.

Oratorij Josipova obitelj svaki je put započinjao u 17 sati u dvorištu Svetišta, a završavao u samom srcu Svetišta ispred kipa malenog Isusa i svetog Josipa. Djeca su se i ovoga puta mogla okušati u pjevanju i animiranju Svete mise, ministriranju i čitanju Molitve vjernike, koju su u zajedništvu sami osmislili.

Toplo i sunčano vrijeme, išlo je na ruku animatorima i djeci kako bi što bogatije iskoristili dane u igri i molitvi. Zadnji dan je malenim Dubovčakima donio pravu poslasticu, pod nazivom Oratorijski SuperTalent. Djeca su roditeljima, animatorima i župniku, mons. Antunu Senteu pokazala svoja umijeća i talente, poput crtanja, pjevanja, plesanja, pričanja viceva i zagonetki.

Cilj oratorija je povezati djecu s vršnjacima, maknuti ih od ekrana televizora, računa i mobitela te ukazati na ljepotu druženja i kvalitetno ispunjenog vremena pod okriljem svetog Josipa. Ispunjena, zhvalna i sretna, djeca su nakon završetka još jendog druženja te su u iščekivanju su novog oratorija.