U Ziliku sutra otvorenje izložbe “Industrija u galeriji”

U Ziliku će sutra (30. kolovoza) u 19 sati biti otvorena izložba Industrija u galeriji i privermeni kustoski desk Virtualnog muzeja karlovačke industrije.
Izložba Industrija u galeriji i Kustoski desk zamišljeni su istovremeno kao informativni pult, dokumentacijski centar, multimedijska izložba i umjetnička instalacija. Program u ZILIK-u će omogućiti posjetiteljima razgledavanje dijela postava virtualnog muzeja ali i direktno sudjelovanje u prikupljanju novih eksponata. Posjetitelji su pozvani donijeti predmete iz vlastitih kolekcija (fotografije, proizvode i uređaje) koje će voditelji programa dokumentirati (fotografirati/digitalizirati, skenirati) i na licu mjesta uvoditi u virtualni muzej. Na više ekrana prikazivati će se fotografije i snimke vezane za karlovačko industrijsko naslijeđe, u prostoru će biti postavljene fotografije, planovi i drugi radovi vezani za industriju te nekoliko proizvoda i predmeta nekadašnje industrije (predmeti, uređaji i alati).
Virtualni muzej karlovačke industrije pokrenuo je Gradski muzej Karlovac 2014. godine kako bi u virtualnoj sferi prevladao fizička ograničenja u prikupljanju i prezentaciji artefakata te dokumentiranju proizvodnih procesa i prostora, kao i u pozicioniranju čitavih spomeničkih kompleksa u društveno-povijesni kontekst i stavio na kulturno-turističku kartu.
Udruga KA-MATRIX od početka podupire projekt i kroz više zajedničkih aktivnosti surađuje s Gradskim muzejom Karlovac na projektu Virtualnog muzeja karlovačke industrije.
Izložbu Industrija u galeriji – kustoski desk Virtualnog muzeja karlovačke industrije organizira udruga KA-MATRIX u partnerstvu s Gradskim muzejom Karlovac u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad 018. uz potporu zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije i uz suradnju s Centrom za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor – Galerija ZILIK.