KABA

Drugu godinu zaredom u Jastrebarskom je održan Ljetni kazališni kamp “Hawk City”

Drugu godinu zaredom u Jastrebarskom je održan Ljetni kazališni kamp “Hawk City”. Kazalište Škrabe, koje djeluje u sklopu udruge Kreativni studio Zvrk, prošle je godine započelo s organizacijom Ljetnog kazališnog kampa, kojim tijekom ljeta svojim vjernim glumcima, ali i nekim novim ljubiteljima kazališta, pruža uživanje u svijetu kazališta za vrijeme ljetnih školskih praznika. Kamp je prvenstveno namijenjen učenicima osnovne i srednje škole koji mogu, ali i ne moraju imati prethodnog kazališnog iskustva.

Ljetni kazališni kamp “Hawk City 2018” održan je krajem kolovoza, i to pod nazivom “Čarobna čajanka u Zemlji Čudesa”. Tom su prigodom mali i malo veći glumci mogli sudjelovati u radionicama koje je vodila ugledna književnica i pjesnikinja Sonja Zubović, a pomagale su joj redateljica Klementina Škrabe i glumica Ornela Rodić. Svi sudionici uživali su u prigodnoj vrtnoj čajanci. Održane su radionice “Vrelo zavičaja” (program kreativnog pisanja za djecu i mlade u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Jastrebarskom) te “Poezija to-go” (upješan višegodišnji projekt promicanja čitanja i pisanja poezije Umjetničke organizacije Tekston).

Mladi jaskanski “kamperi” razgovarali su o praznicima i kazališnim pustolovinama koje ih uskoro očekuju, predstavili su svoje omiljene knjige, smišljali su likove i poglavlja prave pravcate knjige, a neki od njih napisali su i vrlo zanimljive pjesme.

Nova sezona Kazališta Škrabe kreće uskoro, a započet će upisima novih glumaca, ponovnim susretom s onim starima, skorašnjom premijerom predstave “Zemlja Čudesa” te novim izvedbama hit-predstave “Oko jedne hiže”.

Ljetni kazališni kamp “Hawk City 2018” održan je uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Zagrebačke županije.