Mladi atletičari AK KA – TIM-a najbolji u natjecanju Erste Plave lige

Mladi atletičari AK KA-TIMa Lara Čadonić i Noa Majetić ostvarili su  vrijedan uspjeh pobjedivši u finalu Erste Plave lige, održane u utorak, 5. rujna, na  stadionu “Mladost” u Zagrebu uoči 68. međunarodnog atletskog mitinga  “Memorijal Borisa Hanžekovića”.

Lara Čadonić zlatnu medalju osvojila je u utrci učenica 4. razreda na  300 metara, s odličnim vremenom od 51.54 sekunde, dok je Noa Majetić  najbolji bio u skoku u dalj učenika 6. razreda, s također zapaženim  skokom od 4.62 metra. Noa je nastupio i u finalu utrke na 600 metara te  zauzeo vrlo dobro 6. mjesto. Treći predstavnik AK KA-TIMa, Jakov
Perinac, bio je vrlo dobar – peti u utrci učenika 5. razreda na 300  metara.

Erste Plava liga je atletsko prvenstvo Hrvatske za učenike i učenice od  3. do 6. razreda (u finalu 4. do 7. razreda). U finalu Lige nastupa 12  najboljih u pojedinoj disciplini. Valja ga izboriti na jednom od šest  kvalifikacijskih natjecanja, u Zagrebu, Osijeku, Puli, Rijeci, Zadru ili  Makarskoj, a samo dvoje ponajboljih kvalifikanata stječe pravo finalnog  nastupa.

Troje mladih  karlovačkih atletičara finalna natjecanja  izborili su proljetos na kvalifikacijskim nadmetanjima u Zagrebu i Puli.