“Run of Heart” u Jaškovo donosi mnoštvo događanja

U subotu 15.rujna Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj organizira drugo inkluzivno međunarodno sportsko događanje Run of Heart.

Run of Heart je događanje organizirano po konceptu utrke Run of Spirit, koje se već godinama održava u Berlinu. Inkluzivnim karakterom utrka potiče uključivanje djece s teškoćama i osoba s invaliditetom u zajednicu, te oblikuje stav zajednice prema njima kao ravnopravnim i vrijednim članovima društva.

Događanje uključuje nekoliko utrka različitih duljina za sve uzraste kroz pitomi krajolik Jaškova i okolice. Sudjelovat će i gosti trkači iz Slovenije i Njemačke, a u Jaškovo se vraća i jedan od najbržih trkača svijeta Henry Wanyoike.

Osim utrka, u cjelodnevnom programu u dvorištu Centra organizirane su sportske radionice – vode ih Taekwondo klub Ozalj i Atletski klub KA-Tim Karlovac te kreativna likovna radionica ˝Srce čini čuda˝. Pod vodstvom Udruge za poticanje kreativnosti  GEA iz Zagreba – oslikava se 22m platna.

Početak programa u subotu 15.9. je u centru Jaškova od 10 i 30 sati, a prijave i registracije za utrke počinju od 8 i 30 sati.