Nakon svečanog otvorenja na obali Korane, 23. Filmska revija mladeži i 11. Four River Film Festival, 12. rujna krenuli su sa službenim programom u prostorijama Gradskog kazališta Zorin dom.

Žuta srijeda započela je programskim segmentom Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima, koji je osmišljen kako bi prezentirao zanimljive radionice i festivale u Hrvatskoj, ali i šire. U okviru spomenutog programa, posjetitelji su prije projekcije natjecateljskih filmova imali prilike saznati više o Prodigy Campu u Seattleu te o sve popularnijem sisačkom festivalu, Star Film Festu.

Natjecateljski program na žutom tepihu službeno je krenuo u jutarnjim satima, te je u dva navrata prikazano 24 filma, od sveukupno 76 uradaka koliko ih je ušlo u festivalsku konkurenciju. Nakon svake projekcije, održan je i razgovor s autorima, pod vodstvom Boška Picule. Uz službeni, natjecateljski program, krenuo je i još jedan Work in progress pod vodstvom Ane Đordić, profesorice hrvatskog jezika i književnosti i Jelene Modrić, filmske montažerke.

Kraj prvog festivalskog dana gosti su dočekali na obali rijeke Mrežnice, uz projekciju filmova na otvorenom i tradicionalni festivalski program Nekad laureati Revije i Festivala, a danas? u sklopu kojeg je predstavljen rad Vjekoslava Živkovića – Živca. Živac je autor desetak kratkih, animiranih filmova koji su sinoć prikazani, poput Tišine mora, Lovac i kralj, Come on itd.