Polaznici Male planinarske škole PD Dubovac odradili uspon na Zavižan

Polaznici Male planinarske škole “Klinci i klinceze 2018” koju provodi PD “ DUBOVAC”, u subotu su boravili u Nacionalnom Parku “ Sjeverni Velebit “ , na Zavižanu najpoznatijem lokalitetu u NP, polaznoj točki brojnih planinarskih tura po Velebitu. O biseru naše prirodne, kulturne i povjesne baštine, na atraktivan, moderan, multimedijski način, 32 polaznika škole u pratnji vodiča, roditelja i “starijih” članova Društva, ukupno 82 planinara, upoznali su se tijekom gotovo dvostanog posjeta Kući Velebita , posjetiteljskom i informacijskom centru u Krasnom.

Slijedi odlazak na Zavižan, uspon na najviši vrh u NP – Veliki Zavižan ( 1676 m n/v ). Sat vremena uspona savladavaju i najmlađi polaznici škole. Nakon odmora slijedi spust, obilazak Velebitskog botaničkog vrta, dolazak na Planinarski dom na Zavižanu, kraće upoznavanje sa najstarijom visinskom meteorološkom postajom u Hrvatskoj.

I sljedećeg vikenda 22 – 23 rujna članovi PD “ Dubovac “ bit će vrlo aktivni. Iskusniji planinari odlaze u subotu na Društveni izlet – uspon na Vaganski vrh ( 1757 m n/v) najviši vrh na Velebitu. Polaznici MPŠ će u nedjelju , u okviru tematskog izleta – Zaštita prirode – posjetiti špilju Vrelo u Fužinama i krenuti na vrh Tuhobić ( 1109 m n/v ).

U tijeku su pripreme za sudjelovanje na Sajmu Udruga Grada Karlovca, počinje nova sezona penjanja na umjetnoj stjeni Penjačkog centra na Rakovcu.