KABA

Sudionici male planinarske škole osvojili najviši vrh u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit

Polaznici Male planinarske škole “ Klinci i klinceze 2018” koju provodi Planinarsko društvo “Dubovac”, u subotu 15. rujna, boravili su u Nacionalnom Parku “ Sjeverni Velebit “ na Zavižanu koji je najpoznatiji lokalitet u Parku i polazna točka brojnih planinarskih tura po Velebitu.

O biseru prirodne, kulturne i povijesne baštine, na atraktivan, moderan, multimedijski način, 32 polaznika škole u pratnji vodiča, roditelja i starijih članova Društva, upoznali su se tijekom posjeta Kući Velebit i posjetiteljskom i informacijskom centru u Krasnom.

Nakon predavanja planinari su se uputili na najviši vrh u Nacionalnom parku – Veliki Zavižan ( 1676 m n/v ). Sat vremena uspona savladali su i najmlađi polaznici škole, nakon čega su uživali na vrhu uz prekrasan pogled. Nakon spusta mali planinari posjetili su i botanički vrt kao i Planinarski dom na Zavižanu.

Slijedi još jedan bogat planinarski vikend. U subotu, 22. rujna članovi PD “Dubovac” odlaze na Društveni izlet – uspon na Vaganski vrh, koji je najviši vrh na Velebitu. Članovi Male planinarske škole idućeg dana, u okviru tematskog izleta Zaštita prirode, posjetit će špilju Vrelo u Fužinama i krenuti na vrh Tuhobić.