KABA

Počela provedba projekta “Volontiram, činim razliku” – otvorene dvije volonterske pozicije

Lokalna akcijska grupa (LAG) Vallis Colapis iz Ozlja, unutar koje djeluje Volonterski centar Kupa, započela je s provedbom projekta „Volontiram, činim raziliku!“. Navedeni projekt je prijavljen na natječaj za financiranje lokalnih i regionalnih volonterskih centara Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te je odobren za financiranje u iznosu od 90.000,00 kn. Projekt se provodi od 1. kolovoza 2018. do 31. srpnja 2019. godine u partnerstvu s Gradovima Ozljem i Dugom Resom te Općinom Lasinja.

Kroz projekt „Volontiram, činim razliku!“ financira se rad lokalnog volonterskog centra i to kroz: promociju i informiranje o volonterstvu, tehničku podršku u prijavu volonterskih sati, organizaciji volonterskih akcija, tehničkim detaljima rada s volonterima, educiraju se mladi/učenici/volonteri/organizatori volontiranja i to prvenstveno kroz edukaciju o Potvrdi o kompetencijama stečenim kroz volontiranje na što stavljaju veliki naglasak u ovom projektu. U planu je posjet primjeru dobre prakse u Oroslavju, oformit će neformalnu mrežu koordinatora volontera s područja LAG-a Vallis Colapis, provest će radionice za učenike o mogućnostima volontiranja u Hrvatskoj i izvan, napraviti procjenu potreba mladih i učenika kroz analizu potreba, dodatno će osnažiti kapacitete svoje organizacije novim volonterima i edukacijom o izradi Newselettera čime će se dodatno promovirati.

S obzirom na to da promoviraju volonterstvo i prilike za volontiranje, kroz ovaj projekt imaju otvorene dvije volonterske pozicije: Asistent/ica za e-mail marketing (bit će educiran/a za izradu Newslettera te će raditi na njegovoj izradi i općenito digitalnim sadržajima) i Asistent/ica u edukaciji (pomoć pri organiziranju i provedbi radionica za učenike/mlade/organizatore volontiranja). Svi zainteresirani neka se jave na vck@vallis-colapis.hr dok učenike, mlade, sadašnje i buduće volontere, organizatore volontiranja i one koji će to tek postati, koordinatore volontera educirane u sklopu prijašnjih projekata na području volonterstva, pozivaju da se uključe u aktivnosti projekta, poručuju iz LAG Vallis Colapisa.