Dani draganića

Sto crnih balona za sto ubijenih žena

Stotinu crnih balona pušteno je na karlovačkom Korzu u znak sjećanja na stotinu ubijenih žena u Hrvatskoj u proteklih sedam godina. Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježila je Ženska grupa Karlovac Korak u suradnji s PU karlovačkom, a ove godine prvi put su im se pridružili i srednjoškolci iz Tehničke škole.

Prema riječima Mirjane Duduković iz Koraka, sustav je u Hrvatskoj spor i žena ne može dočekati svoju sigurnost. Iz Koraka apeliraju na sve one koji donose odluke da nevladine udruge, kojih je samo sedam u državi, uđu u sustavno financiranje Republike Hrvatske kako bi adekvatno mogli rješavati probleme

Ove godine u obilježavanje se uključila i Policijska uprava karlovačka koja u svrhu borbe protiv nasilja provodi razne akcije posebno usmjerene za djecu i mlade.

Grad Karlovac i Karlovačka županija podržavaju rad Koraka i jasno izražavaju stav protiv nasilja u svakom obliku.

Nasilje se nažalost i dalje događa i to svim slojevima društva. Ono što svi moramo redovito naglašavati da za nasilje nema opravdanja. Djecu se najučinkovitije odgaja primjerom, stoga ponašanje odraslih mora biti ispravno ukoliko želimo svijetlu budućnost.