Župan Damir Jelić potpisao je ugovore o dodjeli sredstava iz Razvojnog fonda Karlovačke županije s gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina. S ukupno 5.061.060,00 kuna sufinancirat će se projekti jedinica lokalne samouprave koje su one kandidirale prema Županiji.

Isprva je bilo najavljeno oko 7 i pol milijuna kuna u Razvojnom fodnu od čega su općine i gradovi za svoje projekte trebali dobiti trećinu. Sada je im je na raspolaganju 5 milijuna i 61 tisuća kuna što je ukupno puno manje od prethodno najavljenih sredstava jer je manje došlo s državne razine. Ipak, općine i gradovi, odlukom Županije, dobivaju duplo više nego što im je prethodno obećano.

Ukoliko postoje prijepori između jedinica lokalne samouprave, neće dobiti sredstva iz Razvojnog fonda, upozoravao je prethodno župan Damir Jelić. Međutim, zasad još nije primijenio ovu kaznu za one koji se nisu uspjeli dogovoriti, ali najavljuje da će ubuduće biti tako, a o tome će odlučiti Županijska skupština.

Ovom su prilikom nabrojani projekti koji se financiraju iz Razvojnog fonda. U ime gradonačelnika i načelnika karlovački gradonačelnik Damir Mandić istaknuo je kako će ovaj novac svima biti koristan u zatvaranju dijela financijske konstrukcije.

Prema županovim riječima, na ovakav se način, kroz Razvojni fond, novac Karlovačke županije nikada nije dijelio jedinicama lokalne samouprave te da mogu računati na sredstva predviđena u fondu i uvrstiti ih u svoje proračune za sljedeću godinu.