Dani draganića

Majstori stolari na tradicionalnom sastanku u Šumarskoj školi

Tradicionalni godišnji sastanak djelatnika Šumarske i drvodjelske škole s poslodavcima, obrtnicima stolarima održan je simbolično, u tjednu strukovnog obrazovanja. Sastanak je to na kojem poslodavci dobiju informacije o broju upisanih učenika, broju onih koji su završili školovanje kako bi pronašli potencijalne radnike.

Strukovna zanimanja sve su traženija na tržištu rada, a u cijelom sustavu naukovanja veliku ulogu imaju poslodavci. Karlovačka Šumarska škola već godinama ostvaruje odličnu suradnju s majstorima stolarima kod kojih učenici realiziraju praktičnu nastavu kroz sve tri godine srednjoškolskog obrazovanja

Iako je interes za ovo zanimanje daleko ispod zadovoljavajućeg, pogotovo u Karlovačkoj županiji, u odnosu na posljednjih nekoliko godina se ipak vidi mali pomak. Ove godine upisano je 11 učenika, što je za jedan više nego prošle godine. Mirjana Kućas iz karlovačke Obrtničke komore naglašava važnost majstora stručnih učitelja u nastavnom procesu, koji imaju prava i na različite poticaje koje daje Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta upravo u tu svrhu.

Podsjetimo, učenici Šumarske škole ove su godine prvi put sudjelovali na izložbi inovacija u Ninbergu, te su za svoju inovaciju Drveni sviječnjak osvojili srebrnu medalju.