Karlovački facebook – drveni info stup

Baš kao nekad, Karlovčani i svi putnici namjernici moći će se informirati na drvenom info stupu, koji je prema odluci konzervatora postavljen na križanju Radićeve ulice i Šetališta dr. Franje Tuđmana, odnosno iznad žabe. Na ovom starinskom facebooku nalaze se razne informacije…Tu su plakati Turističke zajednice, Aquatike, Šprotske zajednice, a ima i monitore na kojima se vrte razne servisne informacije.

Ideja se rodila u Gradskoj četvrti Zvijezda, a realizira se u sklopu projekta Kakvart. Ukupna vrijednost je 150 tisuća kuna, od čega većina dolazi iz Grada Karlovca kroz Kakvart, a ostalo su sredstva Gradske četvrti i volonterski sati stanovnika uključenih u projekt.

Kakvart se realizira u partnerstvu s Heinekenom Hrvatska i dio je njihovog društveno odgovornog poslovanja.

Prema riječima gradonačelnika Damira Mandića, Gradska četvrt Zvijezda je prepoznala bit Kakvarta i to je vidljivo kroz realizaciju ovog info stupa. Ono što je dobro, dodao je Mandić, ovakve info stupove planiraju postaviti i na još nekoliko lokacija u Zvijezdi.

Karlovački facebook, odnosno ovaj info stup, namijenjen je informiranju Karlovčana i turista, a na njemu se nalaze plakati Turističke zajednice, monitori za razne servisne infomacije, poput onih o vremenu Državnog hidrometeorološkog zavoda, a tu su i informacije o utakmicama i slično.