Na ovogodišnjem Adventu više od tisuću sudionika i 124 glazbena nastupa!

0d 14.- 30. prosinca na prostoru oko Glazbenog paviljona i ispred bivšeg kina Edison

Manifestacija koja je lani oduševila Karlovčane i koju je prema procjenama posjetilo više od 55 tisuća ljudi, i ove godine, u organizaciji Udruge Izvan fokusa donosi odličnu zabavu te mnogobrojna iznenađenja. Trajat će punih 17 dana, dan duže nego lani, a u programu će sudjelovati više od 1000 sudionika iz 15 mjesta i gradova Hrvatske koji će izvesti čak 124 programska nastupa. Advent će biti otvoren 14. prosinca svećanim paljenjem lampica najvećeg božićnog drvca u Hrvatskoj, a na radost svih Karlovčana, dio programa održavat će se i na dodatnoj pozornici ispred bivšeg kina Edison.

Program je kao i prošle godine podijeljen u 3 cjeline i to na obiteljsku, tradicionalnu i večernju. Večernji program Adventa tako će obogatiti renomirana imena hrvatske glazbene scene poput TBF-a, Jinx-a, Zdenke Kovačiček, Opće opasnosti, Vatre, Detoura, Pavela i mnogih drugih. U obiteljskom programu nastupit će zborovi, puhački orkestri, kudovi i dramske skupine, a neizostavna je i raznovrsna ugostiteljska ponuda koja će uključivati zimske koktele, razne vrste kuhanih vina, tradicionalnu hranu poput sarme, gulaša i kobasica; a svi sladokusci moći će uživati u fritulama, palačinkama, krafnama i germknedlama. U sklopu gastroponude, održat će se i Dan tradicijske kuhinje Karlovačke županije, u nedjelju, 23.12.. Kroz dva “cooking showa”, posjetitelji će imati priliku probati i okušati se u spravljanju raznih tradicionalnih delicija.

Svojevrsni završetak Adventa, a zapravo njegov nastavak, odvijat će se 31.prosinca. Za ispraćaj stare i doček nove 2019. pripremljena je prava glazbena poslastica. Riječ je o koncertu Novih fosila, čije će najveće hitove izvesti Sanja Doležal, Zec i Marinko. Prije njih atmosferu će zagrijati domaće greupa Black & White.

Sastavni dio ovogodišnjeg Adventa bit će i humanitarne akcije. Franjevački samostan u priču će se uključiti postavljanjem jaslica na Trgu bana Josipa Jelačića, a na inicijativu TZ prigodno će se ukrasiti izlozi poslovnih prostora u cijelom gradu.