KABA

Advent u Draganiću

Udruga Tradicije Draganića, koja njeguje stare običaje i kulturnu baštinu svog kraja, aktivno se uključuje u adventske aktivnosti koje organizira Općina Draganić. Održat će tako radionicu izrade adventskih vijenaca, dočekati svetog Nikolu, okititi bor ispred Općine i još puno toga kako bi obilježili blagdansko vrijeme i na kraju dočekali Novu godinu.

Sutra će održati radionicu izrade tradicijskog adventskog nakita, od 10 do 12 sati u prostoru općinske Velike vijećnice. Donijet će razne materijale i alate, a svi koji se žele pridružiti su dobrodošli. Nakon toga, predviđeno je uređenje oko fontane na trgu.

U nedjelju će u Lazini nakon mise, koja počinje u 15 sati, dočekati svetog Nikolu koji će djeci podijeliti darove. 14. prosinca će zajedno s školskom I vrtićkom djecom okititi bor ispred općine.

Pridružuju se I ostalim aktivnostima koje organizira Općina Draganić, među kojima je pečenje ribe na badnjak uoči polnoćke. 27. prosinca u dvorani kulturnog centra održat će se koncert KUD-a sveti Juraj Draganić u 19 sati, a 31. je ispred organiziran I doček Nove godine.