14. Dani meda u Jaski

Pčelarska udruga Lipa Jastrebarsko četrnaestu godinu zaredom organizirala je Dane meda u Jaski. Na ovoj manifestaciju sudjeluju medari s područja Jaske ali i šire koji prezentiraju svoje medene proizvode.

Cvjetni, bagremov, lipov med ili medica izbora je mnogo na danima meda. Upravo je med  jedan od najdražih slatkih proizvoda osobito u zimskim danima. Kako bi pokazali svu raskoš svoji proizvoda medari su se i ove godine okupili na jaskanskim danima meda.

Iako je ovo prilika za druženje i upoznavanje s ljubiteljima meda, postoje i problemi koji izlaze na vidjelo prilikom ovakvih okupljanja. Medari ističu kako su izazovi u pčelarstvu neprestani jer briga za pčele nije jednostavna te je potrebno mnogo truda i brige oko njih. Iako je posao zahtjevan ne odustaju od njega jer su zaljubljenici u prirodu i pčele. U raznim izazovima pčelarima pomaže Zagrebačka županija i Grad Jastrebarsko kroz razne subvencije.

Svi ljubitelji proizvoda od meda imaju priliku posjetiti Dane sve do 10. prisnaca od 10 do 18 sati na Trgu Kardinala Alojzija Stepinca 11 u Jaski.