Dani draganića

70 godina Autokluba Karlovac

Povodom 70. obljetnice osnutka i djelovanja Autoklub Karlovac izdao je prigodnu Monografiju. Predstavili su je na svečanoj sjednici koju su organizirali u Domu HV Zrinski u čast ove velike obljetnice. Autor je Ivan Mateša, a prikazuje kronologiju razvitka Autokluba te povijest razvoja cestovnog prometa u Republici Hrvatskoj.

 Svečanosti su se odazvali brojni ugledni gosti iz cijele Hrvatske, na čelu sa zamjenikom predsjednika Hrvatskog autokluba Ivom Bikićem, koji je istaknuo kako je Autoklub Karlovac jedan od temeljnih autoklubova u sustavu HAK-a. Autoklub Karlovac danas ima 5135 članova i šesti je po veličini u sustavu HAK-a.

Svoje sudjelovanje od 70 godina zabilježili u Monografiji koju je napisao profesor Ivan Mateša, koji je njihov dugogodišnji član i predsjednik Nadzornog odbora.

Knjiga sadrži niz zanimljivosti koje nisu poznate široj javnosti. Prema riječima predsjednika Autokluba Karlovac Zvonimira Pozderca, riječ je o raritetu za kojeg zna malo ljudi, poput činjenice da se nekad vozilo lijevom stranom, a knjiga sadrži i brojne druge zanimljivosti. Podatke su marljivo prikupljali tijekom dvije godine u knjižnicama, muzejima, arhivima kako bi knjigu ostavili budućim naraštajima.