Cooking show na karlovačkom Adventu

180

U sklopu karlovačkog Adventa organizirani su brojni zabavni, kulturni i edukativni sadržaji. Ovoga puta pod pokroviteljstvom Turističke zajednice posjetitelji su u nedjelju, 23. prosinca, imali prilike naučiti kako se pripremaju zimski specijaliteti poput kupusa s kobasicama i štrukli na juhu.

Kupus koji je jedina autohtona hrvatska namirnica i štrukli na juhu koji su karakteristični za karlovačko dugoreško područje blago su Karlovačke županije. Tradiciju pripremu ovih jela važno je očuvati i prenijeti na mlađe generacije, ističu kuhari s karlovačkog adventa Ivana Vukmanić i Zoran Garić.

Pred publikom pripremljena su jela te su posjetitelji imali prilike čuti savjete, ali i pitati stručnjake kako je najbolje pripremiti neko od ovih specijaliteta.

Nakon što su jela pripremljena, posjetitelji su ih imali prilike degustirati, i osjetiti, često zaboravljene čari Karlovačke županije.