Nikola Šolić- Dalmatinac koji bi mogao pomoći Hrvatskom rukometnom klubu Karlovac u borbi za povratak u Premijer ligu

Nakon što je dugogodišnji igrač HRK Karlovac Andrej Obranović odlučio napustiti matični klub i sreću okušati u Njemačkoj, trenerica Tatjana Rašić praktički je preko noći ostala bez prvog lijevog vanjskog i jednog od vodećih strijelaca lige. Na njegovo mjesto došao je mlad i perspektivan Spličanin Nikola Šolić, s kojim će Karlovac pokušati napasti sam vrh lige i vratiti se u Premijer razred.

24- godišnji Nikola prve je rukometne korake napravio u Splitu,gdje je i proveo djetinjstvo, a za njegov prvi susret s loptom zaslužni su upravo  hrvatski reprezentativci koji su svojim uspjesima pobudili zanimanje mnoge djece za ovim sportom. Nikola je bio član splitskog kluba do svoje dvadesete godine, nakon čega je dvije godine igrao u Francuskoj drugoj ligi. Povratkom u domovinu još je neko vrijeme bio u rodnom gradu, nakon čega je potpisao ugovor s Umagom.

U sezoni 2017/2018., prema statistici Hrvatskog rukometnog saveza,Šolić je u umaškom dresu odigrao 8 premijerligaških utakmica i postigao ukupno 37 pogodaka uz 69% šuta. Među tim utakmicama bila je i ona protiv Karlovca u listopadu 2017. u Sportskoj dvorani, u kojoj je našima zabio 5 pogodaka iz 6 pokušaja. Njegov razvoj u Umagu nažalost je prekinula teška ozljeda koljena, tj.prednjih križnih ligamenata u travnju prošle godine.

Iako je nakon oporavka pregovarao s nekoliko hrvatskih klubova,na kraju se odlučio za Karlovac. Glavni razlog takve odluke bila je trenerica Rašić čiji rad Nikola iznimno cijeni, a zadovoljan je i odnosom s novim suigračima.

U jeku Svjetskog rukometnog prvenstva, samo po sebi, nametnulo se i pitanje ulaska u reprezentaciju… Nikola smatra da je san svakog rukometaša igrati za svoju reprezentaciju, ali da je, s obzirom na velik broj fantastičnih hrvatskih rukometaša, to teško ostvariti. Spomenuo je i neke igrače, poput perspektivnog ljevaka Šime Ivića, koji unatoč odličnim partijama u Ligi prvaka, nije među izabranicima Line Červara.  Gledajući s te strane, ne misli da je reprezentacija jedini i najveći dokaz nečije kvalitete. Ipak, čini se da su dosad najlakši put do Hrvatske reprezentacije imali i imaju igrači RK Zagreba, no Nikola to nije želio posebno komnetirati. Rekao nam je da Zagreb otvara mnoga vrata, pa tako i ta reprezentativna

 Cijeli razgovor s Nikolom pogledajte na Trend Televiziji, sljedeću srijedu u emisiji Sportski pregled u 15:10.