Dani draganića

Predstavnici liste Pametno u Karlovcu istaknuli opasnost referenduma koji želi Živi Zid

Kandidati liste Pametno i Unija Kvarnera, u subotu, 18. svibnja, su povodom kampanje za EU izbore bili u obilasku grada i družili se s građanima. Osim razgovora s građanima, nositelj Liste Ivica Puljak komentirao je i prikupljanje potpisa za referendum protiv financiranja političkih stranaka koje provodi Živi Zid.

 „Referendum Živog Zida opasan je za očuvanje demokracije jer bi se njegovim prhvaćanjem praktički legalizira korupcija“ – izjavio je Puljak te napomeno kako se demokraciju isredstva izvršne i zakonodavne moći u vidu izabranih predstavnika građana direktno stavlja u ruke lobista i privatnih interesa.

Naglasio je i kako razumije razočarenjegrađana u političke stranke i kako će neki potpisati za tajreferendum, ali poziva na razum i na nepopuštanje pod jeftinom političkom demagogijom.

“Vodeće stranke, poput HDZ-a, vode se populističkim lažima te izbjegavaju svoju odgovornost za loše stanje u državi, a to koristi Živi Zid te manipulira razočaranim građanima Hrvatske. Stranka Pametno je uvijek spremna reći istinu kao dugoročnu dobrobit građana“ izjavio je nositelj liste.