Biciklijada “Putevima 110. brigade”

13. memorijalna biciklijada “Putevima 110.brigade” startala je jutros na Turnju. Okupilo se tridesetak entuzijasta biciklista s ciljem prisjećanja na sve poginule pripadnike slavne brigade. Suorganizator Udruzi 110. brigade ZNG/HV je SRK Pedala laganini, a biciklijada je dio bogatog obilježavanja 28. obljetnice ustrojavanja 110.brigade. Centralna svečanost održat će se u petak 28. lipnja.

Sudionici su se okupili kod Muzeja Domovinskog rata na Turnju, gdje su kod spomenika upalili svijeće i odali počast poginulim braniteljima te se potom uputili rutom dugom130 kilometara. Okupilo se tridesetak iskusnih biciklista iz raznih krajeva, a radi se o zahtjevnijem maratonu.

U povodu Dana Grada Karlovca Pedala laganini 7. srpnja organizira i biciklijadu Četiri rijeke. Start je na ŠRC-u Korana u 8 sati.

Biciklijada “Putevima 110. brigade” je jedno od događanja u nizu koja se održava povodom 28. obljetnice i Dana državnosti. Uspomenu na poginule pripadnike brigade i njen doprinos u Domovinskom ratu čuva Udruga 110. brigade ZNG/HV, a u organizaciji biciklijade pridružila im se Pedala laganini na čemu su im zahvalni.

Centralna svečanost proslave 28. obljetnice je u petak. Sve počinje ujutro na Starom gradu Dubovcu potom pripadnici Udruge obilaze mjesta okupljanja brigade sve do Priselaca gdje će postaviti novu spomen ploču.

Program se nastavlja i poslijepodne. Najprije će na Trgu hrvatskih branitelja delegacije položiti vijence i upaliti svijeće, a sljedeća je postaja Trg 110. brigade kod Školske sportske dvorane pa Turanj. Slijedi sveta misa u Presvetom Trojstvu i na kraju druženje.