Na Gradskom groblju Viktorovac u Sisku županijski i gradski čelnici, te članovi Koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata, članovi obitelji poginulih u Domovinskom ratu i ostali javni dužnosnici položili su vijence i zapalili svijeće u čast poginulim Hrvatskim braniteljima i civilima.Time su ujedno iskazali zahvalnost svima koji su dali svoj život u borbi za Domovinu. Župan Ivo Žinić istaknuo je kako je velika cijena plaćena za Hrvatsku slobodu. ‘Puno je branitelja i civila poginulo u Domovinskom ratu, posebno u Sisačko-moslavačkoj županiji gdje je više od 50 posto teritorija bilo okupirano. Tu je poginulo 560 branitelja i preko 2,500 civila. Sretni smo da je danas nakon 28 godina Hrvatska samostalna, slobodna i članica Europske unije’, rekao je župan Žinić.

Također, župan Sisačko-moslavačke županije istaknuo je kako danas, nakon 28 godina možemo biti sretni što je Hrvatska samostalna i slobodna država i što je članica Europske unije, država koja se razvija i za koju želimo da postane onakva kakvu su sanjali oni koji su ginuli za nju.

Župan Žinić je ovom prilikom pozvao sve koji su otišli iz Hrvatske, a ipak nisu zadovoljni odlaskom, da se vrate i nastave izgrađivati svoju Domovinu i budućnost za potomke.