Advent u Karlovcu ni ove godine neće razočarati

Čarolija susreta Adventa u Karlovcu po treći put održat će se od 14. do 30. prosinca  oko Glazbenog paviljona i u parku kod spomenika Lopašiću gdje će se smjestiti jedno od ovogodišnjih noviteta „Božićno selo“. Advent će svoje treće otvaranje obilježiti Adventskom utrkom koja je u rekordnom broju okupila 400 sudionika iz cijele Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

U programu će sudjelovati oko 500 sudionika iz više od 10 mjesta i gradova Hrvatske koji će izvesti čak 74 programskih nastupa u svega 17 dana. Ovogodišnji Advent još jednom dovodi renomirana imena hrvatske glazbene scene kao što su Silente, TBF, Nipplepeople, Edo Maajka, Opća opasnost, Letu Štuke, Klapa Cambi i drugi.

Poseban naglasak stavljen je na obiteljski program u sklopu kojeg će se postaviti „Božićno selo“ gdje će se održavati brojne radionice, pripovijedanja i priče za djecu. Na Glazbenom paviljonu nas također očekuju nastupi zborova, glazbenika Glazbene škole Karlovac, raznih orkestara, akustičnih sastava, plesnih nastupa i performansa te folklornih ansambla, kulturno umjetničkih društava, tamburaških sastava i drugih.

Manifestacija će biti otvorena svakog dana od 17 sati pa sve do 23 sata, dok će vikendima posjetitelji u programu i delicijama uživati od 16 sati pa sve do ponoći. Program je već standardno kao i svake godine podijeljen u 3 cjeline i to na dječju, tradicionalnu i večernju.

Doček Nove godine već tradicionalno održat će se na Glazbenom paviljonu uz bogatu ugostiteljsku i trgovačku ponudu. Karlovačku novogodišnju večer bezvremenskim hitovima 90-tih godina hrvatske glazbe obilježit će Minea, Ivana Banfić i Ella uz DJ-a Xxxtended.