Nova božićna bajka u Perivoju dvorca Erdödy

Ovogodišnji Advent u Jaski počinje prve adventske nedjelje, ujedno i prve nedjelje u mjesecu prosincu. U 17 i 30 sati na glavnom gradskom trgu zasjat će prva adventska svijeća, nakon čega će, u 18 sati u perivoju dvorca Erdödy biti svečano otvorena ova božićna manifestacija.

U Perivoju će biti postavljeno klizalište na kojem će svi zainteresirani moći učiti klizati te usavršavati svoje klizačko umijeće i hokejaške vještine. Jaskanska će božićna bajka trajati puna 43 dana, a iz bogatog programa izdvajaju se Škola klizanja za djecu i odrasle, Škola hokeja, Bajkaonica, Craft radionica, turnir PlayŽitinicaSatation , božićna predstavu, Dječji dočeku Nove godine, a kao posebnu poslasticu izdvajamo Winter Wish Festival. Također, najmlađim Jaskankama i Jaskancima i ove će godine Djed Božićnjak podijeliti darove.

Ovogodišnja tema manifestacijae je “rustikalno” što podrazumijeva starinsko, prirodno, romantično ili etno. Jaskanci su pozvani  da daju svoj vlastiti doprinos u kreiranju adventskog lica  grada, a ujedno da se  prijave na Natječaj za najoriginalnije uređene izloge, poslovne prostore i okućnice, uz priliku da osvoje vrijedne nagrade.

Manifestaciju Advent u Jaski organiziraju Grad i Turistička zajednica grada Jastrebarskog, Centar za kulturu i Društvo naša djeca Jastrebarsko, a istu podržavaju: Zagrebačka županija, LIDL, Zagrebačka banka i Tia Mobiteli.

Program će biti otvoren do 12. siječnja.