Karlovački studenti zadovoljni novom menzom

Nova studentska menza u prostorima restorana Zrinski otvorena je već tjedan dana. Studentima, posebno onima iz studentskog doma, ovo je priznaju pravo olakšanje, više ne moraju smišljati načine gdje i što pojesti sa svojim skromnim budžetom. Student Kenan iz Maljevca zadovoljan je obrokom kojeg je upravo pojeo. Rekao je kako je sve na nivou, više se ne trebaju hraniti brzom hranom, menza im je sjela kao ‘kec na desetku’.

Nakon što je prethodni ugostitelj početkom nove akademske godine odlučio prekinuti pružanje usluga subvencionirane prehrane studentima u Karlovcu, brigu oko studentske prehrane preuzela je tvrtka Pleter-usluge d.o.o. . Pronalazak novog pružatelja ovih usluga te stvaranje svih potrebnih uvjeta nije bio nimalo lak zadatak.

Potrebno je mijenjati pravilnik smatra ravnatelj SC- a Karlovac, Željko Šančić. Prema pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata iz 2013. godine predviđena sredstva za prehranu nisu dostatna za današnje uvjete, te su osigurana dodatna sredstva u visini od 17.400 kuna mjesečno plus PDV. Ta sredstva zajednički su osigurali SC Karlovac (7 400 kuna), Karlovačka Županija (5 000 kuna) i Grad Karlovac (5 000 kuna).