zv ljeto 2

Karlovački cener ponosni vlasnik certifikata ‘Bronze label 2020.’

Karlovački cener jedna je od najpopularnijih cestovnih atletskih utrka u Republici Hrvatskoj, a sada i jedina u državi koja ima službeni certifikat Svjetske atletske federacije ‘Bronze Label 2020.’

Karlovački cener uspješno okuplja trkače još od 2013. godine, a sada je ponosni vlasnik najprestižnijeg certifikata u svijetu trčanja. “Najbolju paralelu bih povukao sa ATP teniskim turnirima. Naša utrka je ušla u vrh svjetske atletike. Utrka se sada nalazi na kalendaru Svjetske atletske federacije, svi rezultati i sve što se postigne na našoj utrci vrijedi u cijelom svijetu. Trkači koji ovdje osvoje odlične rezultati dobivaju za to ‘ranking’ bodove i na taj način napreduju na svjetskim atletskim tablicama, postižu norme za svjetska i europska prvenstva ili olimpijske igre.” objasnio je značaj certifikata osnivač i organizator Karlovačkog cenera, Robert Franjković.

Kvaliteta trkača, sigurnost, antidoping i konfiguracija staze bili su ključni uvjeti za dobivanje ‘Bronze Labela 2020’.

Gradonačelnik Karlovca, Damir Mandić, rekao je kako je ovo dobra godina za karlovačku atletiku. Osvrnuo se na projekt uređenja atletske staze na stadionu Branko Čavlović Čavlek. “Zbog zime su radovi nakratko stali ali u 2020. godini to će biti jedan reprezentativan objekt za atletičare u Karlovcu”, rekao je Mandić te je istaknuo i važnost ovakvih manifestacija kao turistički potencijal ali i priliku da Karlovčani pokažu koliko su sposobni i kreativni.

Prijave za Karlovački cener 2020. su otvorene. Kotizacije su iste kao i prethodne godine, a posebne nagrade očekuju prvih 200 prijavljenih.